הצוות הרפואי אוסף את הציוד הרפואי שנמצא על הנפטר (מכשירים ואו מחטי עירוי וכו') מכסה אותו בסדין ואו עוטף אותו בעטיפה מיוחדת.
בבתי החולים ישהו את הנפטר במחלקה לעוד חצי שעה לפני שהוא יועבר לקירור אבל במקרה של פטירה מחוץ למתקן רפואי ההשהיה קורית ממילא בשל ההמתנה לאישורים הבירוקרטיים שמאפשרים את הפינוי.
מי שנפטר בבית החולים ולא נלקח לקבורה מיידית, מועבר למתקן הקירור של בית החולים.
מי שנפטר מחוץ לבית החולים ולא נלקח לקבורה מיידית, מועבר למתקן הקירור של החברה קדישא או בית חולים או אחר.
מקובל להציב שמירה על מתקן הקירור ולכל הפחות, לא להשאיר אותו ללא השגחה.
אם קרה שאדם נפטר בבית הפעולה הראשונה שצריך לעשות היא להתקשר למד"א ולהזמין נט"ן כדי שיקבע את הפטירה באופן רישמי. הפעולה השניה היא להתקשר למשטרה ולהזמין צוות שיבדוק האם ניתן לשחרר לקבורה. רק אחרי שיש בידכם הודעת פטירה (מצווות הנט"ן ואישור ויתור נתיחה (מהמשטרה) אפשר להזמין צוות שיפנה את הנפטר. למידע נוסף לחצו כאן.
רישיון קבורה הוא מסמך של משרד הבריאות המאפשר שחרור לקבורה. את המסמך אפשר לקבל בחלק מבתי החולים. אם אין בבית החולים שירות כזה, צריך לגשת ללשכת הבריאות המחוזית. ישנם מקרים שחברות הקדישא עוזרות לקבל את המסמך. כדאי לברר מראש. שימו לב: רישיון הקבורה ניתן בחינם! למידע נוסף על רישיון קבורה לחצו כאן
ישראלי שאיננו יהודי ואינו שייך לקהילה מוסלמית או נוצרית, זכאי להקבר בבית עלמין אזרחי או בחלקה ייעודית בבית עלמין יהודי. חשוב לדעת שהוא זכאי לקבורה בחינם כמו כל תושב ישראל ומאחר שאין מספיק בתי עלמין בפריסה ארצית, המשפחה זכאית גם להעברה לקבורה בחינם. למידע נוסף על קבורה אזרחית לחצו כאן
כאשר יוצאים מבית האבלים מקובל לומר בפרידה את הפסוק הבא: "הקב"ה ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד" … ארוך מידי?
אפשר בקיצור … "תנוחמו מן השמיים"
רוצים לדעת עוד על ניחום אבלים לחצו כאן
לא כל אדם נחשב מתאבד מבחינת ההלכה וגם המושג "מחוץ לגדר" הוא מושע הלכתי ולא מעשי. מידע נוסף תוכלו לקרוא כאן.
תעודת פטירה היא מסמך רשמי של מדינת ישראל, המחליף את תעודת הזהות. מומלץ להמתין כשבועיים אחרי הקבורה ואז אפשר לגשת למשרד הפנים ואו להזמין באתר משרד הפנים בקישור הזה, תהליך פשוט וללא כל עלות.
כל אדם בישראל זכאי לקבורה בחינם במקום המגורים של הנפטר בחלקה פטורה. קבורה בתשלום היא רק אם המשפחה מבקשת לקבור בישוב שהנפטר לא גר בו או בחלקה חריגה, או בבית עלמין סגור.
המחירים של חלקות קבר בחיים נקבעו בחוק שירותי הדת היהודיים ועליהם חלות במקרים מסוימים הנחות ואו תוספות, אפשר להיעזר במחשבון הזה.
הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו טיפים ועדכונים